avast! Free Antivirus 6.0.1289 ( İndir)

Program Bilgisi 
  • AutoSandbox - Antivirüs üreticileri tarafından ilk kez bedava olarak sunulan sanallaştırma özelliğidir.

    “Önceleri malware zararlılarını tanımlamak herzaman çok kolay olmamıştır. AutoSanbox ile, kullanıcılarımız şimdi kesinlikle güvendele” dedi AVAST Software’in CTO’su Ondrej Vlcek. AutoSandbox otomatik olarak şüpheli nesneleri tespit eder ve o uygulamaları güvenli sanal bir ortamda yürütmek için yönlendirir. Kullanıcının bu noktada üç seçeneği vardır: dosyayı sanal AutoSandbox ile yürütmek, sandboxun dışında yürütmek ya da uygulamayı yürütmemektir.“INesne tehlikeli ise, sanal bilgisayar kendini kapatır ve gerçek bilgisayar bir zarar görmez. Nesne zararsız ise, yanlış pozitif gibi bir durum da söz konusu olamaz.” diye ekledi Vlcek.
  • Davranış Kalkanı – Şüpheli dosyaları AutoSandbox’ta test edip belirlemek için geliştirilmiş kalkan.

    “Şimdi, yanlış pozitif sonucu vermeksizin, daha yüksek sayıda süpheli dosyaları ortaya çıkartabiliriz. Virüs Lab’a, günlük 12000’in üzerinde örnek gönderilmektedir. Bu da bizim, zararlı tespit etme çalışmalarımıza oldukça faydalı oluyor.” dedi Vlcek. avast! 6.0 Davranış Kalkanı polimorf ve diğer malware türlerini daha iyi tespit edebilmek için güçlendirildi.
  • WebRep – antivirüs uygulamasına dahil edilen ilk web itibar göstergesi için rehber.

    “WebRep, CommunityIQ’dan gelen virüslü web site bilgileri ile kullanıcıların göndermiş olduğu web site itibarı ve site içeriği hakkındaki bilgilerin kaynaşmasıyla oluşturulmuştur dedi Vlcek. “Milyonlarca avast! kullanıcısı sayesinde, WebReb, web siteleri itibarı hakkında piyasadaki en iyi bilgi kaynağıdır. WebRep plugin yeni avast! 6.0’ a eklendi ve arayüzü arama motorlarıyla direk olarak çalışacak şekilde etkinleştirildi.
  • SafeZone™ – Online bankacılık ve alışveriş işemleri için güvenli sana bir ortam – bilgisayar virüslü olduğunda bile kullanılabilir.

    “Uzun zamandır malware türlerinin bilgisayara girmesini engelleme üzerine yoğunlaşmıştık. Şimdi ise malware’in bilgisayardan herhangi bir bilgi çalmasını engelleyebilyoruz” dedi Vlcek. SafeZone™ ile kullanıcılar bir kullanımlık, sanal bir ortam oluşturabilir, ve böylece keylogger ya da malware türlerinin bilgi çalmalarını önlemiş olurlar (hatta gerçek bilgisayar virüslü olsa bile) SafeZone™ yalnızca ücretli ürünümüz avast! Pro ve premium Internet Security programlarında bulunmaktadır.
  • Daha fazla internet özelliği – Yeni avast! 6.0 Free Antivirus’ün yetenekleri geliştirildi.

    ”Malware türlerinin %85’i internet yoluyla yayıldığı için, antivirüs programımızın bu vektör üzerinde yoğunlaşmasını sağladık. Kullanıcılar yalnızca korumaya ihtiyaç duyar ve antivirüs programlarının hangi seviyede bilgisayarlarını koruduğunu bilmemek istemezler” dedi Steckler. Web ve Betik kalkanlarıyla, avast! kullanıcıları, http ve tarayıcı seviyesinde, malware türlerine karşı korunur. Site Engelleme, şimdi avast! Free Antivirus’ün bir parçasıdır. Kullanıcılar seçili siteleri, belirli URL ya da oluşturulmuş bir URL maskesiyle “*” ve “?” işaretlerini kullanarak, URL’sınde belirli kelimeleri içeren siteleri engelleyebilirler.

Programdan Görüntüler
 

Yazının devamı!

Çöp Adam Animasyon - Pivot 2.1

Bu programla, basit karakter animasyonları hazırlayabilir ve bu animasyonları GIF olarak kaydedebilirsiniz. Öncelikle çizgilerden oluşan bir karakter oluşturuyor, daha sonra çizgilerin birleşim noktalarını kullanarak karakterinizi canlandırıyorsunuz. Her yeni hareketi bir sonraki kareye atayarak animasyon oluşturmanız mümkün.
Uygulama oynattığınız eklem yerlerinin eski noktalarını silik olarak göstererek size yardımcı oluyor. Basit ve eğitici çizgi filmler hazırlamak için Pivot`tan faydalanabilirsiniz. 

İlk oluşan karakterden başka bir karakter daha oluşturabilirsiniz. Deneme yanılma yolu ile çok hoş çalışmalar ortaya çıkacaktır. Hatta çalışmalarınızı bu bölüme ekleyin görelim  (Yorum olarak)

Program exe olarak geldiği için kurulum yapmanıza gerek yok.

Alttaki ilk resimde gördüğünüz gibi ilk denememde çöp adamı yürütüp düşürmeye çalıştım )

Boyut: 396 KB


Kaynak: http://www.cerezforum.com/grafik-programlari/13113-cop-adam-animasyon-pivot-2-1-a.html#ixzz1e4z5LFc0
Yazının devamı!

Ezan Programı (Islamic Finder )






Ezan programı sayesinde kulaklarınızın pası silinecek. Mekke, medine, El Aksa ya da Mısır'dan size ezan sunulacak. Dünya üzerinde yaklaşık 26.000 yerin ezan vakti gelince ezanı okumaya başlıyor. Bulunduğunuz yeri belirleyin, ezan vakti gelince bilgisayarınız ezan okusun. Bulunduğunuz yere göre kıblenin yönünü görün. Daha neler neler.....
(ALINTIDIR)

Kaynak: http://www.cerezforum.com/dini-programlar/12216-ezan-programi-islamic-finder.html#ixzz1e4xAsRzk
Yazının devamı!

Oto Servis Programı (İndir)


Oto servis kayıtlarını tutmak için hazırlanmış, kullanımı kolay ücretsiz oto servis programıdır. Kayıt sayısı veya süre sınırlaması yoktur. Ayarlar bölümünden programı kendinize göre özelleştirebilir açılış bölümüne şifre atayabilirsiniz. Her bölümde rapor alma seçeneği mevcuttur. Rapor başlıklarını kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Ayrıca program içerisinden veritabanını onarımı ve yedekleme yapabilirsiniz.

Program Menüleri;
  • Müşteri takibi,
  • Hasar takibi,
  • Fatura takibi,
  • Cari hesaplar,
  • İrsaliyeler,
  • Kasa takibi,
  • Ödeme planı,
  • Senet takibi,
  • Stok kaydı,
  • Personel maaş.
Not: Program menülerindeki bölümlerin birbiri ile bağlantısı yoktur.

Boyut: 977 Kb
Yazının devamı!

Linux neden daha iyidir ? (Ekran görüntülü)

Linux'la Bir Gün (bir ekran görüntüsü gezintisi)

Muhtemelen şu anda bütün bu argümanlarla yarı ikna olmuş vaziyettesiniz, Linux'un en azından denemek için oldukça düzgün bir şey olduğunu düşünüyorsunuz, fakat bu büyük sıçramayı yapmaya çekiniyor gibisiniz. Her gün kullandığınız araçların/uygulamaların Linux'ta olup olmadığını nereden bileceksiniz? Verilerinizi yedeklemek, yeni bir sistem yüklemek için bütün o eforu sarfedecek misiniz? Üstelik belki de sonunda "x" özelliği bulunmadığından onunla yapamyacağınızı anlamak için olacak bütün bunlar...
Linux'un sizin için biçilmiş kaftan olduğunu ya da henüz sizin için hazır olmadığını anlamak için bir Çalışan CD'yi kullanmanın yardımı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bununla birlikte, bundan bile daha önce, size Linux ile geçecek tipik bir günden birkaç ekran görüntüsü göstermenin iyi olacağını düşündüm. Böylece bu evi kiralamaya karar vermeden önce onun nasıl bir şey olduğunu birkaç saatliğine görebileceksiniz. Neticede bilgisayarınızla da her gün bir hayli zaman geçiriyorsunuz, doğru bir karar vermek istersiniz!
Bu Ubuntu Linux'un tadına bakmanız için hazırlanmış bir ekran görüntüsü gezintisi... Elbette, bütün renkler, duvar kağıtları, temalar vs. çok kolaylıkla kişiselleştirilebiliyor! Burada gördüğünüz sadece sistemin varsayılan durumu...
Linux masaüstüyle ilk defa karşılaştığınızda şöyle bir şey göreceksiniz:




Çok temiz, çok basit, masaüstünüzde herhangi bir karışıklık yok (kendinize ait şeyleri koyana kadar!). Peki nereden başlayalım? Eğer çalışmaya başlamak istiyorsanız, yazılımlarınızın kategoriler halinde tertipli bir şekilde organize edildiği Uygulamalar (Applications) menüsü iyi bir başlangıç noktası (ve daha önce söz ettiğimiz gibi, hemen kullanacağınız uygulamaların muhtemelen hepsi çoktan kurulmuş vaziyette):

Henüz kurulmamış bir şeye ihtiyacınız olursa yalnızca "Ubuntu Yazılım Merkezi"ni (ya da seçtiğiniz Linux dağıtımının buna denk düşen uygulamasını) çalıştırın.
Eğer dosyalarınıza göz atmak isterseniz, Yerler (Places) menüsü size çok sayıda kullanışlı kısayol sunuyor (elbette hepsi kişiselleştirilebiliyor):

En çok hangi uygulamaları kullanırsınız? Eğer pek çok kişi gibiyseniz siz de çok iyi bir web tarayıcısı olmadan çalışamıyorsunuzdur. Firefox yüklü vaziyette geliyor:

Fakat kolayca, Chrome gibi başka bir tarayıcı da yükleyebilirsiniz:

Bu tarayıların Linux sürümleri, Windows karşılıklarıyla hemen hemen aynı olduğundan hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.
Pek çok insan e-postalarını Gmail, Yahoo Mail veya Hotmail gibi web uygulamalarıyla çevrimiçi kontrol etmek ister; bu durumda ihtiyacınız olan tek şey bir web tarayıcı. Ancak bir çok kişi e-postalarını yerel bir istemci ile okumak ve işlemek isteyebilir. Bu amaçla Evolution kendiliğinden yüklü geliyor. Tanıdık görünüyor olmalı:

Başka birçok alternatif var, Thunderbird gibi. Windows versiyonuyla tamamen aynı.
Muhtemelen ofis benzeri program paketiniz vaktinizin çoğunu geçirdiğiniz yerdir. Google Dokümanlar çok iyi bir çevrimiçi hizmet ve herhangi bir bilgisayardan çalışmanıza ve evraklarınızı başkalarıyla paylaşmanıza olanak veriyor. Eğer bilgisayarınızda çalıştıracağınız bir yazılım kullanmayı tercih ederseniz, Openoffice.org paketi, ihtiyacınız olan tanıdık görünümlü araçları, kelime işlemci gibi örneğin, size sunuyor:

ya da bir hesap tablosu:

veya bir sunum düzenleyicisi:

Bütün bunlar kullanıyor olduğunuz uygulamalarla çok benzer görünüyor olmalı. Varsayılan PDF görüntüleyicisi de gayet güzel, basit ama çok güçlü:

Eğer çevrimiçi sohbet etmekten hoşlanıyorsanız Empathy ile bir süre vakit geçirebilirsiniz (elbette buna da pek çok alternatif mevcut):

Unutmayın, bunlar sadece yaygın kullanılan uygulamalar için verilen örnekler. Her tür görev için başka çok çok sayıda uygulama bulunuyor ve bunların hepsini yükleyip denemek için kendinizi tamamen özgür hissedebilirsiniz. Bunları bulmak, yüklemek ve kaldırmak merkezî bir noktadan yapıldığı için çok da kolay üstelik. Web'i araştırmanız ve kurulum dosyalarını indirmeniz gerekmiyor.
Ortam dosyalarını yürütmeye geldiğinde sıra, varsayılan film göstericisi sorunsuzca çalışıyor ve hemen her dosya türünü de okuyabiliyor:

fakat VLC ortam yürütücüsü de kurulum için hazırda bekliyor ve Windows sürümü ile tamamen aynı.
Müzik dinleme ihtiyacınız için Rythmbox yanınızda:

fakat çok sayıda başka harika oynatıcı da mevcut, örneğin AmaroK, Banshee, vs.
Çok becerikli bir fotoğraf yönetim aracı (yönetim, dizme, etiketleme, düzenleme, vs.) F-Spot:

Eğer içerik üretmekten de hoşlanıyorsanız, çok güçlü bir görüntü işleme programı olan GIMP'i kullanmaktan zevk duyacaksınız (ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını Windows sürümünü deneyerek de görebilirsiniz):

Vektör tabanlı çizimleriniz için Inkspace çok kolay kullanımlı ve güçlü bir araç (Windows sürümü de mevcut):

Audacity, çok sayıda ses izini konu alabilen ses kayıt ve düzenleme işleri için mükemmel (Windows sürümü de var):

ve Pitivi video düzenleme işlemleri için mükemmel bir iş çıkartıyor:

Elbette eğer bir evrak tarayıcınız varsa bir takım görüntüleri size aktarmasını isteyebilirsiniz:

Bu ekran görüntüsü gezintisini birkaç basit uygulama ile bitirelim. Bunlar kullanışlı bulabileceğiniz şeyler, mesela bir CD/DVD yazıcısı:

Güzel bir disk kullanım analizcisi, sabit diskinizde hangi dosyanın ne kadar yer kapladığını görebilmenizi sağlar:

veya küçük bir mayın bulma oyunu, tabii patronunuz etrafınızda değilken ;-)

Eğer bütün bu uygulamalar size kendileriyle hoşça vakit geçirebilirsiniz gibi geldiyse (tekrar belirtelim ki bunlar hazır olarak gelen uygulamaların sadece küçük bir bölümü ve dilerseniz yükleyebileceğiniz yazılımların çok çok minik bir zerresi) o halde bir sonraki adıma geçebilir ve Linux'u gerçekte de deneyebilirsiniz!
Yazının devamı!

Sony NWZ-B152 Video inceleme (Tukat Bilişim özel)



sony nwz b152 ürün inceleme | izlesene.com

Yazının devamı!